Jaap Heres uit Bedum

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren en getogen Bedumer.

Waar wil je naar toe?

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de nieuwe gemeente. Een gemeente die dicht bij de burger staat is voor mij het allerbelangrijkste, zeker nu we als inwoners op meer afstand van de gemeente komen. Ik wil voor de nieuwe fractie een aanspreekpunt zijn in Bedum.

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Een kop snert.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Politiek is mijn hobby natuurlijk. Maar ook ben ik geïnteresseerd in mijn familiegeschiedenis en de plaatselijke geschiedenis van Bedum. Daar verzamel ik zoveel mogelijk over.

Is er leven na de dood?

Ik heb het nog niet waargenomen. Naar mijn idee is er niks, het houdt  gewoon op.

Groen of links?

Tsja, beide, ik bedoel links is de basis, maar het milieu vind ik ook uitermate belangrijk. We moeten er voor zorgen dat we voor de kinderen en kleinkinderen een goede wereld achterlaten waarop goed te leven is. De PvdA mag nog best wat groener wat mij betreft.

Waarom zouden Hogelandsters op jou moeten stemmen?

Ik ben denk ik in het Hogeland nog niet heel erg bekend, in Bedum wel. Ik heb allerlei functies gehad in de voetbal- en sportwereld en op sociaal gebied als secretaris van de stichting Leergeld. Ik wil mij inzetten voor de mensen die dat nodig hebben. Wat dat betreft kan men weten dat ze aan mij een goeie hebben.

Hoeveel zetels gaan we halen?

Ik denk in ieder geval vijf.

Verder nog wat?

Er is wel wat kritiek op de leeftijd van onze lijst, maar de leeftijd speelt geen rol naar mijn oordeel. Als je maar een goeie rode kleur uitstraalt, dat verwoord naar de mensen toe en in daden omzet. Als je daar een bijdrage aan kan leveren op je 25e of je 75e , dat maakt niet veel uit.