Jan Willem Nanninga, lijsttrekker

Waar kom je vandaan?

Ik ben een Hogelandster. Ik ben op mijn vierde in Baflo terecht gekomen en daar ben ik opgegroeid. Daarna in Warffum op school geweest en ik ben hier in mijn beroepsleven ook blijven hangen. Na de ALO periode ben ik begonnen aan de scholengemeenschap Noordwest Groningen in Wehe den Hoorn en al snel daarna naar het Hogelandcollege in Warffum. Ik heb dus in drie Hogelandster gemeenten bindingen liggen.

Waar wil je naar toe?

Ons verkiezingsprogramma geeft een richting aan, een vitaal en sociaal Hogeland en daar wil ik naar toe. Een vitale en krachtige gemeenschap hebben we nodig om ook een sociale gemeenschap op te kunnen bouwen. Dus ik wil naar een Hogeland waar iedereen meedoet, zeker ook de mensen die fysieke of financiële belemmeringen hebben om deel te nemen.

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Nergens voor (lacht). Ik vind het al heel vervelend als ik zelf ‘s nachts wakker wordt.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Ik werk wel graag in de tuin, ik wandel veel en ik mountainbike, hardlopen kan helaas niet meer door een kunstheup. Ook lees ik graag, maar dat blijft vaak liggen door de activiteiten in de politiek.

Is er leven na de dood?

Nee. Het leven na mij gaat wel verder, maar niet met mij.

Groen of links?

Links.

Waarom zouden Hogelandsters op jou moeten stemmen?

Hogelandsters mogen op mij stemmen, maar mogen ook op een ander lid op mijn lijst stemmen, omdat de Partij van de Arbeid wil gaan voor een sociaal Hogeland.

Hoeveel zetels gaan we halen?

Zes.

Verder nog wat?

Als je naar de problematiek in de samenleving kijk waarin de tweedeling toeneemt, ik las vanmorgen een artikel in de Volkskrant van een sociaal demograaf die verwijst naar een grote tweedeling tussen laag en hoog opgeleid, dan denk ik dat wij een grote rol hebben te vervullen in een sociaal Hogeland.