Janny Klei uit Hefswal

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren en getogen in Drachten, op mijn 18 verhuisd naar Groningen (stad) en sinds 1994 woon ik op het Hogeland, eerst 11 jaar in Warffum en daarna zijn we naar Hefswal verhuisd.

Waar wil je naar toe?

Ik wil heel graag hier blijven wonen (lacht). Ik ben als onervaren kandidaat op plek 3 van de lijst terecht gekomen. In dit geschonken vertrouwen ligt een grote uitdaging. Politiek en persoonlijk wil ik naar een interessante en inspirerende periode, waarin we als PvdA fractie bij kunnen dragen aan een sociaal Hogeland.

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Kan ik zo niet bedenken. Ik slaap niet veel, dus als ik slaap, laat me dan maar pitten.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Ik wandel graag en probeer wel eens wat hard te lopen. Verder zijn de dagen redelijk gevuld. Oh ja, Ik doe ook nog een poging Portugees te leren. Ik heb ook nog een paar vrijwillige taken bij verenigingen waar ik lid van ben.

Is er leven na de dood?

Nee, je kunt voortleven in gedachten van mensen, maar dat is het dan ook wel.

Groen of links?

Links.

Waarom zouden Hogelandsters op jou moeten stemmen?

Ja, dat weet ik nog niet precies, ik ben natuurlijk vrij nieuw in de politiek, maar misschien is dat juist wel een reden; een frisse kijk. Veel mensen kennen mij als een sociaal bevlogen persoon en ik wil samen met de nieuwe fractie het verschil gaan maken. Daarom is het niet zo belangrijk op welke kandidaat je stemt, als er maar een groot aantal mensen op de PvdA stemmen.

Hoeveel zetels gaan we halen?

Zes. Ja, optimistisch, maar we hebben een goed programma en een goeie lijst dus ik hoop realistisch.

Verder nog wat?

Ja, ga stemmen!! En dan natuurlijk wel op de PvdA.