Mädi Cleerdin uit Zuurdijk

Waar kom je vandaan?

Mijn roots liggen in Brabant, ik ben geboren in Den Bosch. De liefde bracht me naar het noorden en ik moet zeggen het is de beste stap die ik heb genomen. Ik voel me hier echt thuis.

Waar wil je naar toe?

Ik heb niet zo’n doel van daar wil ik naar toe. Ik laat dingen op mijn pad komen en dat wat op mijn pad komt daar doe ik wat mee. Dat ik in de politiek gestapt ben is voor mij echt een verrijking geworden, in alle opzichten. Ik ben nog steeds dolgelukkig dat ik dat gedaan heb.

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Je mag me overal voor wakker maken, als het maar leuk en uitdagend is.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Ja zeker. Ik heb laatst het hardlopen weer opgepakt. Waar kun je nou mooier lopen dan hier. Je loopt in rijkdom vind ik. Mijn andere hobby is biljarten. Sinds kort heb ik biljartles in Groningen om meer techniek te leren. We hebben hier in de woonkamer een biljart staan zoals je ziet, we hebben de kamer er voor leeg moeten ruimen. Ik ben ook nog voorzitter van onze biljartvereniging. Feminisme is ook een hobby van mij, ik zit nu in het landelijk bestuur van  de rooie vrouwen.

Is er leven na de dood?

Ik geloof wel dat het leven hier niet ophoudt. Ik ben spiritueel gevoelig en ik voel echt dat er meer is. Dat heeft voor mij niets met geloof te maken maar met de overtuiging dat er meer is dan alleen hier.

Groen of links?

Links.

Waarom zouden Hogelandsters op jou moeten stemmen?

Omdat ik vol voor ze ga. Ik heb dat de afgelopen vier jaar vanuit mijn hart gedaan en ik blijf dat vanuit mijn hart doen. Voor mij is de politiek een mooie manier om iets te doen voor de mensen. Ik voel me volksvertegenwoordiger in hart en nieren.

Hoeveel zetels gaan we halen?

Ik hoop natuurlijk zes, ja laten we maar zeggen zes.

Verder nog wat?

Nee, nou, dat ik het heel erg leuk vind dit.