Mariëtte de Visser uit Eenrum

Waar kom je vandaan?

Ik ben eigenlijk iemand met een identiteitscrisis, want mijn ouders zijn Zeeuws Vlamingen, in de jaren 60 verhuisd naar Friesland, toen nog bijna een dag rijden, dus dat was een soort van emigratie. Ik ben in Friesland geboren en ben daar een paar jaar geweest, maar ik ben echt opgegroeid in Haren (Gr).

Waar wil je naar toe?

Vrolijk op weg naar het einde( lacht). Ik sta positief in het leven en plan niet heel erg waar ik naartoe wil. Dingen overkomen mij altijd een beetje of komen voorbij en daar haak ik dan op in. Ik heb niet echt een einddoel in zicht.

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Als er iets aan de hand is en iemand heeft me nodig dan mag dat altijd. Soms heb je ’s nachts briljante ideeën en dan ben je bang dat je die ’s ochtends weer kwijt bent. In zo’n geval zou ik graag willen dat iemand me wakker maakt met pen en papier.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Ik probeer daar wel weer wat tijd voor te maken. Ik heb wat dit betreft vrij lang eigenlijk niks gedaan. Naast mijn werk heb ik natuurlijk ook mijn gezin dat de nodige tijd vraagt. Sinds twee jaar ben ik weer begonnen met muziek, dat is mijn passie. Ik heb heel lang gezongen en twee jaar geleden ben ik begonnen met tenorsaxofoon spelen bij Orpheus in Eenrum. Dat is voor mij echt ontspanning.

Is er leven na de dood?

Ik denk het niet. Ik kom van goed Christelijke huize, maar ik doe er niet echt wat mee. Vroeger was het zo dat als je Christelijk bent, geloof je in leven na de dood. Dat is veranderd, dat hoeft niet meer.

Groen of links?

Ik vind groen heel belangrijk maar ik merk wel dat als het op jezelf aankomt, dan is het heel moeilijk. Dus ik zou toch zeggen links. Ik vind eigenlijk wel dat ik groener zou moeten zijn.

Waarom zouden Hogelandsters op jou moeten stemmen?

Ik denk omdat ik hard voor het Hogeland aan de gang ben. Dat heb ik de afgelopen vier jaar gedaan, dus ik heb de nodige ervaring meegenomen om de komende vier jaar voor het grotere gebied goed werk te kunnen doen.

Hoeveel zetels gaan we halen?

Ik hoop zes, dan doen we het volgens mij goed.

Verder nog wat?

Eigenlijk niet… nee.