Door Mädi Cleerdin op 15 oktober 2018

Met een missie naar Den Haag

Ik kom niet zo vaak in Den Haag, maar afgelopen week was het twee keer raak.

Op dinsdag 2 oktober stond ik op het Lange Voorhout en het Malieveld met duizenden mensen te demonstreren!

Het zal u wellicht bekend in de oren klinken; de publieke sector staat zwaar onder druk, in de zorg, in het onderwijs én bij de politie kampen ze al jarenlang met een tekort aan personeel op de werkvloer.

De drijvende krachten die onze samenleving draaiende houden, staan onder hoogspanning, de problemen lopen zienderogen op en als er niet snel wordt ingegrepen zijn de gevolgen niet langer te overzien.

Dat het kabinet voornemens is om jaarlijks 2 miljard uit te geven aan buitenlandse aandeelhouders, door afschaffing van de Dividendbelasting gaat mij absoluut veel te ver. Dat kan niet waar zijn.. terwijl het kabinet heeft beloofd dat iedereen erop vooruit gaat, beloven ze de multinationals 2 miljard en ondertussen loopt het in de publieke sector volledig de verkeerde kant op. Dat was voor mij reden genoeg om op 2 oktober te gaan demonstreren in Den Haag!

Dáárom zat ik in de bus met de Jonge Socialisten én vele partijgenoten onderweg naar Den Haag. Onderweg ging PvdA voorzitter Nelleke Vedelaar met ons in gesprek. Ik zat naast een jeugdwerker en vlakbij een student Economie en een vrouw uit het onderwijs. De dagelijkse praktijk spreekt boekdelen, bij ziekte zijn er geen vervangers te krijgen, stagiaires worden ingezet voor taken waar ze nog niet klaar voor zijn, de alsmaar toenemende werkdruk en bijbehorende stress is ongelooflijk zwaar. De jeugdwerker pleitte voor meer geld naar de jeugdzorg, om meer mensen in de wijken te kunnen inzetten.

Nu, we zijn een week verder, de afschaffing van de Dividendbelasting wordt door Rutte heroverwogen.

Mijn oproep aan premier Rutte: Stel het belang van de samenleving bovenaan.

Goed onderwijs, meer handen in de zorg en een veilige leefomgeving door meer blauw op straat is in het belang van ons allemaal!

Mädi Cleerdin

Mädi Cleerdin

Mag ik me even voorstellen….. Ik ben Mädi Cleerdin en woon op het mooie Zuurdijk. Samen met mijn man een honden geniet ik dagelijks van het prachtige Groninger landschap. Wat een weelde om hier te mogen wonen. En dan ook nog eens met allemaal bijzondere en krachtige mensen om je heen. Dat geeft mij inspiratie.

Meer over Mädi Cleerdin