Door Ivo Poll op 19 november 2019

PvdA on tour in Kantens

Met grote regelmaat gaan leden van fractie en bestuur van de PvdA Het Hogeland op pad. Vanochtend zijn we zeer hartelijk ontvangen in ‘t Schienvat, het dorpshuis van Kantens.

Onder het genot van een kopje koffie zijn we door een aantal actieve, betrokken inwoners van Kantens meegenomen in het wel en wee van het dorp. Gerda Omta had haar dorpsgenoten van het verenigingsleven (o.a. van de voetbalclub en dorpsbelangen) aan tafel uitgenodigd. De onderwerpen waren ook divers, maar zijn terug te brengen naar leefbaarheid, communicatie, trots, identiteit en krimp (niet!). Zo zijn er zorgen over openbaar vervoer, ’s avonds en in het weekend komt jeugd het dorp niet in of uit met de bus, de matige staat van het dorpshuis, de verkeersveiligheid en de slechte staat van het voetbalveld.

Maar wat een saamhorigheid en gemeenschapszin. De voetbalclub VV K.R.C. heeft een krappe 150 leden, maar dat is wel 20% van het dorp! Van krimp is geen sprake, de bewoners blijven of komen terug van Stad om weer in het dorp te wonen. Dat geeft schaarste aan woningen en het zou beter zijn als een aantal slechte panden (o.a. in bezit NAM) onder handen genomen kunnen worden. En dan ook nog een energiecoöperatie die actief is voor het dorp.

De ochtend werd afgesloten met een korte wandeling door het dorp, waar we een aantal beeldbepalende panden hebben bekeken. Kortom, een geslaagde ochtend.

PvdA Het Hogeland on tour doet dinsdagavond 17 december Ulrum aan.

Ook eens met ons om de tafel? Mail of bel met één van de fractie- of bestuursleden. We treffen je graag.

Ivo Poll

Ivo Poll

Samen sterk en samen vooruit zijn waarden van de PvdA. Zeker zijn van de beste zorg en onderwijs, een fijne plek om te leven, een goed inkomen en dat iedereen mee kan doen in de samenleving vinden wij belangrijk en dat zijn dingen om samen voor elkaar te krijgen. Zo sta ik in het leven: ik

Meer over Ivo Poll