Raadslid (Eemsmond)

Ab Slagter

Ab Slagter

Over Ab Slagter

a.slagter@eemsmond.nl

Het was op een koude winterdag in januari 1967 dat ik te Zwolle op deze aarde werd geworpen. Zo’n 5 jaar later besloten mijn ouders naar het Hogeland van Groningen te verhuizen; ik moest mee. Opgegroeid in Winsum en Rasquert, na een studie-uitstapje in de stad Groningen weer teruggekeerd op het Hogeland, eerst 11 jaar in Warffum en sinds 2006 in Uithuizermeeden (Hefswal). Vanaf het begin van de periode in de stad Groningen word ik in het leven vergezeld door Janny en even later ook door ons nageslacht Sjors (25) en Renee (23).

In 1998 ben ik lid geworden van de Partij van de Arbeid, omdat dit na vergelijkend onderzoek aan de linkerkant wat mij betreft de enige partij is met een links gedachtegoed en met de nodige realiteitszin, waardoor de sociaaldemocratische idealen uitgevoerd kunnen worden. In 2002 ben ik actief geworden binnen de fractie, eerst als ondersteuning van de raadsfractie o.m. als fractiesecretaris. Vanaf de verkiezingen in 2006 mag ik in de gemeenteraad meedenken en meepraten.

Bij de verkiezingen van 2014 hebben we als PvdA ‘slechts’ twee zetels behaald in de raad van Eemsmond. Gelukkig hebben we daarnaast ondersteuning van twee hartstikke goeie  fractieassistenten en andere ondersteunende fractieleden om samen het vertrouwen van de kiezers terug te gaan winnen. Deze raadsperiode mag ik de fractie voorzitten.

Het zijn drukke tijden voor een raadslid op het Hogeland van Groningen. Naast alle gebruikelijke onderwerpen, zoals ruimtelijke ordening, sociale zaken, financiën, enzovoorts, vragen de laatste jaren de herindeling en de problemen voortkomend uit de gaswinning veel aandacht.

Buiten de raad ben ik huisman (overigens meer (ver)bouwen dan poetsen), postbezorger (twee dagen per week), hier en daar nog wat bestuurswerk en vragen mijn hobby’s hardlopen en hardvliegen (met postduiven) de nodige tijd.

Naast het reguliere raadswerk zijn wij als raadsleden bovenal volksvertegenwoordigers. Dit betekent wat mij betreft aanspreekpunt voor inwoners van Eemsmond die klachten, ideeën of suggesties hebben ten aanzien van het gemeentelijk beleid. Via de mail a.slagter@eemsmond.nl kunt U mij altijd bereiken, maar bellen of even langskomen op het pittoreske Hefswal kan natuurlijk ook; ik heb geen drempel bij de voordeur.