Fractie-assistent (Winsum)

Esther van Dijken

Esther van Dijken

Over Esther van Dijken

Geboren en getogen Groninger, voeten stevig in de klei, sta ik bekend om nuchterheid en vasthoudendheid.

Politiek betekent vaak stukken lezen maar ik probeer me vooral in te leven, praten met mensen om meningen te spiegelen. Ik sta tussen de mensen en luister, stel kritische vragen en vertaal dit richting politiek.

Als moeder van 2 grote zonen weet ik als geen ander wat zorgen is. Kinderen zoeken rust reinheid en regelmaat. Maar dat zoeken we allemaal, rust om te wonen en na het werken, reinheid in de omgeving en regelmaat om ons heen. Niet te gek, dat is mooi genoeg is ons Groningse motto.

De afgelopen jaren heb ik me via de lokale politiek ingezet als fractie assistent voor het sociale domein, werk en inkomen, beschutte werkplekken, sport en cultuur.

Graag zou ik zien dat iedereen profiteert van de kansen en mogelijkheden die onze nieuwe gemeente te bieden heeft. En voor de mensen die een extra steuntje nodig hebben zet ik mij graag in het bijzonder in. Een motto wat bij mij past “de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten” Samen kunnen we bouwen aan een gemeente BMWE waar we trots op kunnen zijn, vol burgerinitiatieven, voorzieningen in de nabijheid en of bereikbaarheid, waar de drie R’s op zijn plek zijn.

Hier op het Hogeland in de provincie Groningen is onze plek, hier willen we wonen, werken en leren. Dan moet de politiek zich hard maken voor de randvoorwaarden en faciliteren. Mensen moeten zeker zijn over wat voor hen belangrijk is.