Raadslid

Janny Klei

Ik ben Janny Klei, geboren en opgegroeid in Drachten. Mijn ouders hebben hun roots in Noord Groningen, maar zijn in de jaren ’60 verhuisd naar Drachten. Philips startte daar een productiefabriek waar mijn vader als instrumentenmaker aan het werk ging.

Na een prima jeugd in Drachten ben ik Maatschappelijk Werk gaan studeren in Groningen. Dit bleek niet mijn studie en na een jaar heb ik deze dan ook vaarwel gezegd. Dit in tegenstelling tot de relatie die ik in die tijd met Ab kreeg. Na de BDI opleiding te hebben afgerond en onze oudste geboren is werd het tijd vanuit de Indische buurt te vertrekken. Uiteraard naar het noorden, daar is geen discussie over geweest. We zijn vanuit Groningen via Warffum uiteindelijk op Hefswal terecht gekomen. In die tijd zijn de kinderen groot geworden en uitgevlogen en is de beestenpopulatie redelijk constant gebleven. We genieten van ons stekkie.

Ik houd van het Noord Groningse platteland, de weidsheid, de prachtige luchten, de bijzondere plekjes. Wandelend en fietsend leer je de omgeving op z’n best kennen. Dat én de nuchterheid, mentaliteit en onderlinge betrokkenheid van de Groningers maakt dat ik hier niet snel weer weg zal gaan.

De PvdA is mijn partij, wat ideologie betreft denk ik altijd al, als lid sinds een jaar of 10. Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans heeft in vrijheid ambities en dromen kan nastreven heeft, ongeacht afkomst, geloof, financiële situatie en zo voort. Ik zet mij graag in voor een samenleving waarin dat mogelijk is, zowel voor individuen als organisaties die zich inzetten voor een betrokken gemeente Het Hogeland. Als raadslid hoop en verwacht ik daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Ik kom/ben graag met je in gesprek! De deur staat voor je open aan de Hefswalsterweg 3. Gezien de afstand in de gemeente is het wellicht handig je komst aan te kondigen 😊