Bestuurslid

Natalie Beukema

Natalie Beukema

Over Natalie Beukema

Graag wil ik me aan u voorstellen!

Mijn naam is Natalie Beukema en ik woon samen met mijn zoon in Uithuizen. Zelf ben ik ook in Uithuizen geboren, vanwaar ik rond mijn twintigste vertrokken ben voor een studie aan de zeevaartschool op Terschelling. Na een aantal jaren van omzwervingen in binnen en buitenland ben ik weer neergestreken in Uithuizen.

Ik werk nu als docent bij Noorderpoort Energy & Maritime, waar ik de studenten lesgeef in vakken als navigatie, meteorologie, maar ook burgerschap. Dat laatste vak houdt in dat studenten worden voorbereid op het functioneren in de maatschappij. Een van de onderdelen is “politiek”, bijvoorbeeld het belang van stemmen, maar ook hoe de besluitvorming in zijn werk gaat in Nederland.

Burgerschap is belangrijk, jongeren moeten geïnteresseerd worden in meedoen aan de maatschappij, want de besluiten die worden genomen gaan ook over hen! Zoals bijvoorbeeld het veranderde studiefinancieringsstelsel, maar ook verlenging van pleegzorg. Ze moeten weten dat ook zij invloed kunnen uitoefenen op de regels van ons land.

Waarom heb ik zelf de PvdA gekozen toen ik 19 was? Gedeeltelijk een makkelijke vraag: mijn ouders stemden als gewone arbeiders PvdA. Het is de partij waar ik me het meeste bij thuis voel, al heb ik daar de afgelopen jaren wel zo nu en dan aan getwijfeld. Toch blijft de ideologie van de PvdA voor mij het meest aansprekend: vrijheid, solidariteit en verantwoordelijkheid, waarbij we de samenleving en aarde in goede staat achter laten voor onze kinderen en kleinkinderen.