Raadslid (Bedum)

Roel Kuiper

Roel Kuiper

Over Roel Kuiper

Mijn naam is Roel Kuiper, ik ben van 1964 en sinds 1999 woon ik met veel plezier in het prachtige Bedum. Mijn oorsprong ligt in Friesland – Sneek is mijn geboortestad – maar een échte Frais bin ik nait; op mijn zevende ben ik naar Leek verhuisd en ik heb aan de RUG  Communicatiekunde gestudeerd. Al meer dan dertig jaar ben ik freelance tekstschrijver; ik voorzie allerlei media van de meest uiteenlopende informatie. Websites, nieuwsbrieven, kranten, boeken. Verder ben ik vader van de drie beste dochters van de wereld, ik heb een geweldig lieve vrouw en ik sport graag – fietsen en fitness.

Hoe lang ik lid ben van de PvdA weet ik eigenlijk niet. Lang in elk geval. Heel lang. Ik kom uit een rood denkende en maatschappelijk betrokken familie; al mijn grootouders waren van de SDAP en de PvdA, en mijn opa van vaders kant was burgemeester in Bellingwolde. Hij was overigens wél een echte Frais. Ook mijn vader was actief in de lokale politiek; hij is jarenlang PvdA-gemeenteraadslid en -wethouder geweest in Leek. Tja, met zo’n achtergrond is het lastig om een andere kant op te denken. Heb ook nooit die behoefte gevoeld trouwens; ik ben en blijf een echte sociaaldemocraat.

De gemeentepolitiek, daar ben ik een beetje ingerold eigenlijk. De eerste periode vond ik het lastig om het met mijn drukke werkzaamheden te combineren. Maar in de loop der tijd ging dat steeds soepeler en nu voel ik een grote betrokkenheid en enthousiasme. Wat me drijft als raadslid is de wens de Hogelandster samenleving zo eerlijk en rechtvaardig mogelijk in te richten; ik gun iedereen dezelfde kansen op persoonlijk geluk en maatschappelijk succes. Heel gewoon en heel traditioneel PvdA dus.