Natalie Beukema uit Uithuizen

Waar kom je vandaan?

Uit Uithuizen, ik ben hier geboren en getogen. Mijn moeder werkte als verpleegster in Hunsingoheerd en mijn vader had een sportvissersboot op Lauwersoog. Ik woon nu met mijn zoontje Ramon (16 maanden) in het centrum van Uithuizen. Van huis uit heb ik de PvdA meegekregen en ben op mijn 19e lid geworden. In de Fakkel trof ik veel oudere mensen binnen de partij, waardoor aansluiting in eerste instantie lastig was. Ik ben lid gebleven en inmiddels hoor ik met mijn 35 jaar alweer bij de oudere garde (lacht).

Waar wil je naar toe?

Voorlopig nog even hier blijven, dat heeft ook te maken met Ramon, want voor een klein kindje wil je toch wat vastigheid hebben. Ik heb nu een vaste baan en een huis, dus het is wel even goed zo.

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Helemaal nergens voor, nou oké, alleen voor noodgevallen maar niet voor eten of zo.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Weinig. Ik fiets nu met Ramon. Hij voorop de fiets en dan fietsen we rondom Uithuizen over de fietspaden. Dat vindt hij helemaal geweldig en ik vind het ook leuk en ik beweeg ook nog wat.

Is er leven na de dood?

Lastige vraag hoor, ik weet het niet. We komen er pas achter als het zover is.

Groen of links?

Weer Lastig. Ik vind dat dit heel erg met elkaar samenhangt. Als mensen leven in armoede zijn ze moeilijk te bewegen tot een groener leven. Aan de andere kant is een goed milieu ook van belang voor de gemoedstoestand van de mensen. Ik denk wel dat je het linkse nodig hebt om groener te kunnen worden.

Waarom zouden Hogelandsters op jou moeten stemmen?

Ik vind het belangrijk dat ook jongere mensen worden vertegenwoordigd bij de PvdA. Door op de lijst te staan laat ik zien dat er nog steeds jonge mensen kiezen voor de sociaaldemocratie, dat de partij nog toekomst heeft.

Hoeveel zetels gaan we halen?

Vijf of zes. Dat zou ik mooi vinden.

Verder nog wat?

Nee.