Roel Kuiper uit Bedum

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Sneek, daar ben ik geboren, maar ik heb door het hele land gewoond: bij Rotterdam, bij Amsterdam, Friesland. Mijn vader is een echte Fries en mijn moeder een Tukker. Ik heb gestudeerd in Groningen en ben uiteindelijk met mijn gezin in Bedum terecht gekomen.

Waar wil je naar toe?

Ik heb niet een speciale richting of zo. Ik hoop dat we wat Hogeland betreft een sociale samenleving kunnen bestendigen met z’n allen en ik denk dat de PvdA daar een goede rol in kan spelen. Zelf ben ik momenteel bezig met tiny houses. Dat is een punt dat ik in politieke zin heb ingebracht in Bedum, maar daar ben ik ook persoonlijk in geïnteresseerd.

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Lekker eten, ik ben nogal een Bourgondiër.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Ja, ik sport veel. Voetbal, volleybal, ik doe krachttraining en ik fiets veel. Ik heb de auto de deur uitgedaan en doe nu alles op de fiets.

Is er leven na de dood?

Ik ben overtuigd van niet. Hierna is er niks, dan worden we uiteindelijk sterrenstof.

Groen of links?

Wat het beste bij mij past? Ik denk toch wel links.

Waarom zouden Hogelandsters op jou moeten stemmen?

Ik ben echt iemand met een links hart. Ik wil opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. Een beter milieu. Dat zijn zaken waar ik mij hard voor wil maken.

Hoeveel zetels gaan we halen?

Ik denk vijf, ik hoop zes, maar ik vrees vier.

Verder nog wat?

Wat ik heel belangrijk vindt is verbinding, zeker in een tijd waarin heel erg gepolariseerd wordt.  Dat heeft alles met globalisering te maken, mensen vinden dat spannend. Ik vind dat links daar niet een echt goed verhaal bij heeft. Gevoelens van saamhorigheid worden vaak gekoppeld aan nationalisme. Ik vind dat daar ook wel eens over nagedacht mag worden vanuit de linkse hoek, hoe je dat op een bepaalde manier vorm kunt geven. Trots zijn op je Nederlanderschap zonder anderen uit te sluiten. Nederland is gastvrij, met name voor mensen die moeten vluchten en ik denk dat een linkse partij als de PvdA daar een goed verhaal bij zou kunnen houden en deze zetten tegenover het xenofobe verhaal van anderen.