Roelf Wierenga uit Uithuizen

Waar kom je vandaan?

Uit Uithuizen, geboren en getogen. Mijn vader was fietsenmaker en loodgieter. Ik heb bij mijn vader in de zaak gewerkt waar mijn vader mij het vak heeft geleerd. Uiteindelijk ben ik bij de brandweer terechtgekomen.

Waar wil je naar toe?

Als Sociaaldemocraat moet je wat mij betreft mogelijkheden zoeken om anderen te helpen, dat je met elkaar zorgt voor een betere maatschappij en zorgt voor mensen die je nodig hebben. Daar hoop ik mijn bijdrage aan te leveren.

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Da’s verrekte weinig. Vroeger was dat voor een fikse brand, maar dat was beroepshalve. Maar nu…. Ach als er een mens in nood is en die zou midden in de nacht een beroep op me doen, dan ben ik er.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Ja, tennis is mijn sporthobby. Ik ben voorzitter van de plaatselijke tennisclub. Echt een sport van 8 tot 80. Verder heb ik nog een heel snelle motorfiets in de schuur staan, maar die komt er niet zoveel meer uit.

Is er leven na de dood?

Hmm… nou nee, er is geen leven na de dood. Of je geest verder leeft, of er meer is dan wij op aarde meemaken…. er is niemand die het kan navertellen.

Groen of links?

Alle twee zou ik zeggen. Dit is voor mij een dilemma. Als ik echt moet kiezen zeg ik links, maar we moeten vergroenen, dus het wordt een en-en verhaal.

Waarom zouden Hogelandsters op jou moeten stemmen?

Omdat hier een wijze oude man zit (lacht). Veel ervaring, veel meegemaakt, ik sta nog midden in de wereld en ben bereid om iets voor mijn medemens te doen.

Hoeveel zetels gaan we halen?

Ik hoop op 10, maar dat is wellicht wat al te optimistisch, maar ik vind dat het Hogeland dat wel verdient en nodig heeft, een grote sociaal democratische partij.

Verder nog wat?

Ik heb nog geen lange politieke carrière en ik heb de indruk dat daar in PvdA kringen nog wel eens naar gekeken wordt. Het lijkt me beter om mensen te beoordelen op deskundigheid in plaats van hun trouwe partijlidmaatschap, waardoor kwaliteit niet verloren gaat. Het gaat om je ideeën, je instelling en wat je voor de partij doet.